18 mars 2022

Hur påverkar den nya generationens drogvanor dig som arbetsgivare?

Alla grupper

Plats: digital. Tid: Kl 8:30 - 9:30

Lär dig upptäcka och förebygga missbruk på din arbetsplats


Tid
Fredag 18 mars                                            

08.30-09-30 Inspirationsföreläsning som livestreamas digitalt

Axel Gudmundsson som är ansvarig för arbetsplatstestning på Ljung & Sjöberg berättar under sin föreläsning om hur enkelt det är att få tag på droger idag. Han visar även på hur svårt det är för arbetsgivare att upptäcka dessa nya substanser och vilken effekt oupptäckt missbruk kan få på en arbetsplats.

Den nya generationen använder nya droger
Enligt Axel dricker den nya generationens arbetstagare inte alkohol i samma utsträckning, det är dyrt, krångligt att få tag på, innehåller massa kalorier och gör dig bakfull. Däremot, en tablett som kostar under 100kr, som är lätt att få tag på och stark nog att delas på fyra slipper man detta och får en kick som slår allt som hör till den vanliga världen, för hjärnan älskar droger.

Hur ska du som arbetsgivare agera?
Ett beteende startas som många gånger är omöjlig att bryta. Arbetsgivare står ofta handfallna inför denna nya problematik som ackumuleras till miljonbelopp i kostnader. Hur ska man skydda sig mot det denna nya trend som ökar för varje år? Och vad blir konsekvenserna för dig som arbetsgivare att ha oupptäckt missbruk på arbetsplatsen?

Du får:

  • En förståelse kring hur droglandskapet ser ut på Sveriges arbetsplatser
  • Kunskap om du kan känna igen tidiga tecken på missbruk
  • Verktyg och förslag på proaktiva åtgärder

Välkommen att delta den 18 mars!

 

Vår samarbetspartner
Invici är interims- och rekryteringsföretaget för ledare och specialister inom ekonomi. Genom nätverksbyggande, search och traditionellt annons- och ansökningsförförande matchar Invici nyckelbefattningar med sina kunders behov. Eftersom man enbart verkar i nischen ekonomi får du, som kund, kandidat eller konsult, en partner som förstår dig och kan agera proaktivt.

Övrig information

Inbjudan skickas i januari till våra medlemmar, anmäl dig via länken i mejlet. Inspirationsföreläsningen är helt kostnadsfri för dig som medlem i Close och du får anmäla två gäster förutom dig själv.

 

KONTAKTPERSON

Jesper Claesson, ansvarig frukostar och kvällsevent

 

 

         Kontakta oss för mer info om våra grupper och Close chefsnätverk.

Jag är intresserad