2 december 2020

Inspirationsföreläsning: Sömn är bästa medicinen

Alla grupper

Plats: Stockholm City Conference Center, Norra Latin, Drottninggatan 71b, Stockholm. Tid: Kl 8:00 - 9:30

Välkommen till en föreläsning med Christian Benedict om sömn

Visste du att sömnen påverkar din vikt, din mentala hälsa och kan ge dig ett visst skydd mot allt från förkylningar till cancer? Den gör dig också smartare, mer kreativ och empatisk. 

Tid och plats:

Onsdag 2 december

08.00-08.30 Frukost
08.30-09.30 Föreläsning

Stockholm City Conference Center, Norra Latin, Drottninggatan 71 B, Stockholm.

Utifrån det annorlunda samhällsläget har vi tillsammans med Stockholm City Center  vidtagit åtgärder för kunna träffas på ett säkert sätt. Därför finns det ett begränsat antal platser. Föreläsningen kommer även att streamas.

Bli en smartare och kreativare person
Sömnforskaren Christian Benedict berättar under sin föreläsning om hur sömnen stärker ditt immunförsvar. Han berättar också om hur djup- och drömsömn gör dig till en smartare och kreativare person. Christians föreläsning innehåller allt du behöver veta om ämnet sömn som är högaktuellt i en tid när stress, stillasittande och smarta telefoner får oss att sova allt sämre. Det finns ett antal faktorer som hänger ihop med den digitala revolutionen som stör din sömn.

Vi sover en tredjedel av våra liv. Med andra ord, när du fyller 30 år har du redan sovit i 10 år! Fast detta visar hur viktigt det är att sova lider i den vuxna befolkningen omkring en tredjedel av tillfälliga sömnstörningar. Hjärnan men även kroppen behöver sömn för att skapa de förutsättningarna för att hålla oss friska och prestera på bästa sättet när vi är vakna, säger Christian Benedict.

 

KONTAKTPERSON

Jesper Claesson, ansvarig frukostar och kvällsevent

 

 

         Kontakta oss för mer info om våra grupper och Close chefsnätverk.

Jag är intresserad