7 maj 2024

Världen blir bättre, trots allt – en makroekonomisk uppdatering

Alla grupper

Plats: digital. Tid: Kl 8:30 - 9:30

en aktuell föreläsning med Lars Söderfjell från Ålandsbanken som guidar dig kring nuläge och framtida scenarios för samhälle och ekonomi

Tid
Tisdag 7 maj                                    

08.30-09.30 Föreläsningen livestreamas digitalt

Nu finns Lars föreläsning att se i efterhand på våra medlemssidor.


Mycket tyder på att vi närmar oss vändningen
Enligt Lars Söderfjell finns det flera tecken på att ekonomi håller på att vända. Inflationstrycket dämpas och är snart nere på centralbankernas målnivåer. Räntesänkningar ligger runt hörnet och Riksbanken kan bli först ut att sänka, och under 2024 förbättras konjunkturen gradvis och kan bli riktigt stark under 2025!

Det saknas dock inte risker i omvärlden – geopolitisk oro, hög inflation och osäkerhet kring konjunkturläget har präglat de senaste månadernas utveckling. Ändå har världsekonomin varit förvånansvärt robust och mycket tyder på att vi närmar oss en vändning till det bättre.

Hur blir den kommande utvecklingen?
Under sin inspirationsföreläsning ger Lars sin syn på den internationella utvecklingen och hur en liten exportberoende ekonomi som Sverige påverkas av denna – både realekonomiskt och på kapitalmarknaderna.

Lars tar upp

  • Sjunkande inflation och stigande löner – går det att kombinera?
  • När sänks räntorna – och hur mycket?
  • Vad driver Europas och Sveriges tillväxt framöver?

Välkommen att delta digitatl den 7 maj.

Du som medlem får gärna bjuda med två gäster, ange deras uppgifter längst ned i anmälan.
Denna föreläsning presenteras i samarbete med Invici.


Möt vår samarbetspartner invici
Att hitta rätt kvalificerad ekonom kan vara en utmaning, med Invici är det enklare. Vi är specialiserade på rekrytering och interimslösningar inom ekonomi.

Vi använder vår djupa branschkunskap och ett omfattande nätverk för att hitta din nästa nyckelroll inom ekonomi. Som Anders Zetterlund, en av våra erfarna medarbetare, uttrycker det:

”Trots att vi som arbetar på Invici har många års gemensam erfarenhet inom ekonomi, rekrytering samt interim, så kommer vi aldrig att sluta vara ödmjuka inför uppgiften. De roller vi samarbetar med våra kunder kring är affärskritiska positioner, det har vi största respekt för.”

Klas Bonde, VD:

”Från dag ett på Invici har jag varit omgiven av ett team som är oöverträffat i sin expertis inom ekonomi och talanganskaffning. Här möter du inte bara kompetens, du möter personer som verkligen kan konsten att hantera individer.”

Är du redo att uppleva skillnaden?

Klicka här för att boka ett möte med Klas Bonde, VD för Invici

 

Övrig information

Inspirationsföreläsningen är helt kostnadsfri för dig som medlem i Di Close och du får även bjuda med dig två gäster att följa föreläsningen via stream.

 

KONTAKTPERSON

Alicia Sandberg, administratör

 

 

         Kontakta oss för mer info om våra grupper och Di Close chefsnätverk.

Jag är intresserad

 

 

Security by Webbfabriken.com