16 mars 2021

Inspirationsföreläsning: Hållbart hälsoarbete!

Alla grupper

Plats: digital. Tid: Kl 8:30 - 9:30

Välkommen till en livsviktig och lekfull föreläsning med Leila Söderholm 16 mars

Tid

Tisdag 16 mars

08.30-09.30 Livestreamad föreläsning

få in rörelse i din vardag
Hur tar du dig ur gamla spår? Hur lurar du hjärnan att börja göra sånt som är bra för dig? Leila Söderholm visar att du varken behöver mycket tid eller utrustning för att få in rolig rörelse i vardagen. Det enda som behövs är lite inspiration, vilket du garanterat får under hennes föreläsning. Det och mycket skratt!

Att sömn, relationer och att ha mål i livet är lika viktigt som att äta bra och att röra på sig ger Leila många roliga och konkreta exempel på. Hälsa är en helhet och det vi gör i vår vardag har större effekt än vi tidigare trott. Forskning visar tydligt att vardagsrörelse är livsviktigt. Denna forskningsbaserade föreläsning bjuder på massor av humor, energi och igenkänning – inga pekpinnar eller dåligt samvete. Leila är expert på att fånga alla oavsett vem du och ger dig en verktygslåda med konkreta strategier för att lätt komma igång.

Varför är det så viktigt med glädje på jobbet och vem är ansvarig för den? 
Leila pratar om mindset – hur vi pratar med oss själva – och hur vi tar vårt eget ansvar är viktiga pusselbitar. Att kroppen mår bra är också viktigt, en hälsosam kropp skapar ett positivt sinnestillstånd. Precis som man kan träna sin kropp kan man träna sin glädje. Hjärnan älskar att komma ihåg oförrätter för att hålla koll på vad som är hotfullt. Med enkla knep kan man överlista hjärnan. Och man kan öva på att inte gnälla och träna på att vara generös.

Kroppen mår bra av rörelse och vila. Det är lika viktigt att få tillräckligt med sömn som att ha något att längta efter eller en god vän att ringa. Att veta vad som förväntas av dig på jobbet kan vara precis lika viktigt som att fylla på med näring som kroppen behöver. Stress upplever vi alla ibland och det är inget farligt, men om du aldrig får mikropauser blir det till slut för mycket. Hälsa är en helhet, sömn, relationer, mål och stress är lika viktiga som kost och motion.

Ämnen som Leila tar upp:

  • Hur normaliserar vi det onormala i att arbeta tillsammans digitalt.
  • Strategier och metoder som skapar glädje och engagemang.
  • Hur varierar vi en arbetsdag för en hållbar kropp och hjärna.
  • Vilken påverkan har kosten?
  • Varje minut gör skillnad – all rörelse som blir av, påverkar hälsan positivt.

Välkommen till en underhållande och lärorik föreläsning baserad på senaste forskningen. Målet är att du skrattar dig igenom föreläsning och gå därifrån fylld av motivation, kunskap och energi.

Övrig information:

Inbjudan skickas 12  februari 11.30. Frukostföreläsningen/streamen är helt kostnadsfri för dig som medlem i Close och du får även bjuda med dig två gäster eller skicka två ersättare i ditt ställe. Det finns ett begränsat antal platser så först till kvarn.


KONTAKTPERSON

Jesper Claesson, ansvarig frukostar och kvällsevent

 

 

Inte medlem?

Kontakta oss för mer info om våra grupper och Close chefsnätverk.

Jag är intresserad