Marie Ryd är grundare och chefredaktör för forskningsinformationstjänsten Holone, dr i medicinsk vetenskap inom molekylärbiologi och immunologi, senior konsult och partner i Missing Link Consultants AB.

Hon är passionerat intresserad av människans medvetande och ”mind”, detta immateriella något, som saknar definition och som vi inte ens har ett riktigt ord för i vårt svenska språk! Hon följer därför sedan många år den neurokognitiva forskningsfronten och insåg tidigt värdet av att föra ut denna snabbt framväxande kunskap till arbetslivet. Genom att kombinera sin vetenskapligt baserade och kontinuerligt uppdaterade kunskap med ett mångårigt intresse för personlig utveckling, självledarskap, kontemplativa processer och mindfulness har Marie vad många menar en unik kompetens. Sedan över 10 år tillbaka inspirerar, utbildar och guidar hon enskilda individer, grupper och företag i att utveckla sig själva och sitt ledarskap.

Utmärkt föreläsare
Marie Ryd har för sina föreläsningar hos Chefsnätverket Close tilldelats utmärkelsen: ”Utmärkt föreläsare – Guld”. Endast föreläsare med betyg på 4,8 eller mer får utmärkelsen så detta är ett bevis på att Marie varit mycket uppskattad och fått höga betyg av våra medlemmar.