UPP

Close Frukost i Malmö: Det ängsliga samhället – spaningar och aningar om vår samtid

Chefsnätverket Close - tisdag 02 oktober 2018

Tid och plats:

Tisdag 2 oktober

Frukost kl. 8.00 – 8.30, Föreläsning kl. 8.30 – 10.00

Lokal: Dfind Finance och Randstads lokaler, Styrmansgatan 2, Malmö

Samtidigt som transparensen ökar och kraven på autenticitet och hållbarhet är större än någonsin, blir individer alltmer krävande och påfrestande som kunder. Hur påverkar det organisationer och deras medarbetare?

Under en intensiv timme får du höra forskaren Anders Parment föreläsa om det han kallar Det ängsliga samhället. Han har tillsammans med Anna Dyhre nyligen kommit ut med boken – ”Det ängsliga samhället – 10 problem och fem lösningar”.

Anders menar att vårt samhälle kännetecknas av ängslighet vilket leder till många istället för att agera hellre sitter still i rädsla för att bryta någon policy eller bli sågad i sociala medier. Idag kännetecknas samhället av en övertro på att kundorientering, valfrihet och prestationsmätning parat med medborgar- och kundmakt skapar hållbara lösningar. Den som efterfrågar något anses nästan alltid ha rätt vilket nästan har urartat och bidrar till utslagning, psykisk ohälsa, överkonsumtion och en mängd andra ekonomiska, miljömässiga och sociala problem. För hur mår man av att ständigt bli jagad av andra, som liksom man själv följer upp, kontrollerar, reklamerar och yttrar sig i sociala medier?

Har kunden alltid rätt och finns svaren i de eviga enkäterna som ska fyllas i eller samtalen som spelas in i utbildningssyfte? Bytesrätt på kläder upp till 365 dagar och kostavvikelser som blir längre än receptet. Ängsligheten bidrar till onödig polarisering och missförstånd mellan stad och land, generationer och i samhällsdialogen.

Trendforskare är överens om att digitalisering, urbanisering och individualisering i grunden förändrar villkoren för att vara framgångsrik, oavsett om det gäller konsumentprodukter, inom B2B, i offentlig sektor eller civilsamhället. En viktig fråga blir därför hur man kan utveckla strategier för att medarbetare ska trivas och verksamheten utvecklas. Under föreläsningen skildras de här frågorna, varvat med oängslig humor och du får exempel på framgångsrika tillämpningar i olika sammanhang. 

Titta gärna på klippet nedan där Anders  och Anna berättar mer om boken som du kommer kunna köpa till ett reducerat pris denna morgon.

Om föreläsaren:

Anders Parment är ekonomie doktor vid Stockholms Universitet och arbetar idag som lektor på Företagsekonomiska Institutionen. Han är författare till flertalet läroböcker inom företagsekonomi och marknadsföring och bedriver forskning inom konsumentbeteenden relaterat till varumärken och arbetsmarknad hos olika generationer. Anders är även rådgivare åt näringsliv, offentlig sektor och civilsamhället samt skriver krönikor och rör sig i samhällsdebatten.

Välkommen!

Vår eventpartners:

Talarforum är en oberoende talarförmedling. Det betyder att man hjälper sina kunder att hitta rätt föreläsare, moderator eller underhållare för just deras tillfälle. Ingen av de personer man förmedlar är anställda av Talarforum. Det är ett medvetet val då man vill ha fullständig frihet att förmedla den som matchar dina krav bäst. Både föreläsare och ämne skräddarsys och anpassas till varje tillfälle. Läs mer…

 

5563996387Randstad är ett av världens största HR-serviceföretag med över 600 000 anställda i fler än 39 länder som erbjuder lösningar inom bemanning, rekrytering och omställning. För dig som söker jobb erbjuder Ranstad lediga tjänster inom i princip alla branscher och yrkesområden med spännande karriärmöjligheter.

Dfind består av specialistbolagen Dfind Executive, Dfind Finance, Dfind IT samt Dfind Science & EnDfindgineering. Vi erbjuder tjänster inom rekrytering, konsulting, interim management och executive search.

Antenn är specialister på omställning och prestationsutveckling. Man hjälper människor och företag att utvecklas och växa i förändring, att bli konkurrenskraftiga på marknaden och att vända förändringssituationer till något positivt.

 

SATS företagsavdelning hjälper ditt företag att lyckas med sin friskvård genom att kartlägga ditt företags behov och önskemål med skräddarsydda handlingsplaner. Läs mer…

About Chefsnätverket Close

Tidigare mail konfig chefsnatverketclose@gmail.com View all posts by Chefsnätverket Close →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

chat Intresseanmälan

  • Jag är intresserad av att föreläsa!