UPP

Close Frukost i Stockholm: Börja resan mot det nya arbetslivet – utveckla medarbetarupplevelsen!

Chefsnätverket Close - fredag 16 mars 2018

Tid och plats:

Fredag 16 mars

Frukost kl. 8.00 – 8.30, Föreläsning kl. 8.30 – 09.45

Venue 81, Drottninggatan 81, Stockholm

Dagens föreläsning:

Välkommen till en intressant frukostföreläsning med Heléne Lidström som berättar att de senaste åren har kundupplevelsen stått högst upp på agendan i många organisationer. Men för att lyckas med den bästa kundupplevelsen börjar jobbet internt, med medarbetarupplevelsen. Så handen på hjärtat: Vilken upplevelse erbjuder du dina anställda?

Medarbetarupplevelsen handlar om så mycket mer än att stärka ett Employer Brand och att jobba med medarbetarlöften. Det handlar om allt som påverkar hur medarbetarna har det på jobbet. Allt som syftar till att öka engagemanget och stärka kulturen. Digitaliseringen bär på nya förutsättningar för att optimera medarbetarupplevelsen, men många arbetsplatser ligger hopplöst efter på detta område.

Den yngre generationen ställer helt andra krav på upplevelser och inte minst digitala upplevelser och förväntas att det ska erbjudas även på arbetsplatsen. “Bring Your Own Device” trenden ökar, att erbjuda medarbetare moderna verktyg och tekniska prylar byggda med bra användarupplevelser är och kommer att bli än viktigare i jakten på talangerna.

Heléne Lidström berättar hur du gör för att ställa om från att arbeta med enskilda delar av medarbetarnas arbetssituation till att se medarbetarupplevelsen som en sammanhängande helhet?

Hur kan digitaliseringen vara nyckeln till en bättre medarbetarupplevelse? Och hur kan man modernisera arbetsplatsen och möta de behov som medarbetarna har samtidigt som vi utformar en arbetsmiljö som engagerar människor och får medarbetarna att faktiskt vilja komma till kontoret. Hur kan du bygga ett modernt närvarande ledarskap med hjälp av tekniken och inte minst, och hur gör du för att få människor att ändra beteenden för att arbeta smartare och mer effektivt?

Om föreläsaren:

Heléne Lidström har över 20 års erfarenhet från ledande befattningar i bolag som Finnair, Microsoft, Icon Medialab och Tele2, där förändring på temat kommunikation, kultur och ledarskap i det nya arbetslivet har varit den röda tråden. Heléne har ett passionerat intresse för företagskulturens betydelse för affären, liksom för individens förmåga att hantera, driva och ta ansvar för sin egen motivation som bottnar i ett ledarskap byggt på tillit. Heléne är expert på förändringsprocesser och är idag en uppskattad och ofta anlitad föreläsare och strategisk rådgivare. Hon har delat med sig av sina erfarenheterna och lärdomarna i boken “Det nya arbetslivet – så skapades Sveriges bästa arbetsplats” som gavs ut 2016.

Heléne Lidström ansvarade för Microsofts resa till ”Det Nya Arbetslivet”. Det innebar radikala förändringar i såväl arbetssätt som kontorsutformning som bl.a. innebar att man införde ett aktivitetsbaserat arbetssätt med målsättningen att skapa de bästa förutsättningarna för motivation och välmående för medarbetarna. Trots att det fanns ett rejält motstånd initialt blev succén snabbt ett faktum. Interna medarbetarundersökningar visade på fantastiska resultat, vilket också uppmärksammades externt. Microsoft fick utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats tre år i rad och tilldelades priset för Sveriges snyggaste kontor.

Vår eventpartners:

VENUE81 som ägs och drivs av Westers, ligger mitt i Stockholm City på Drottninggatan 81 – ett odiskutabelt centralt läge som erbjuder närhet till stadens alla kommunikationer, hotell och nöjen. Här skapas spännande event för företag, organisationer och privatpersoner som har något att fira, berätta eller samlas kring.

Occasion är den ledande brand experience-byrån inom corporate events med över 30 experter med bred bakgrund och lång erfarenhet. Här finns alla kompetenser du behöver. Antingen inhouse eller i vårt nätverk.

Occasion har under 14 år fokuserat på att skapa värden för sina kunder. Det är också anledningen till att byrån tre gånger tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets Byrå”
– ett pris som röstats fram av företagets kunder.

About Chefsnätverket Close

Tidigare mail konfig chefsnatverketclose@gmail.com View all posts by Chefsnätverket Close →

4 Responses to Close Frukost i Stockholm: Börja resan mot det nya arbetslivet – utveckla medarbetarupplevelsen!

  1. Lena says:

    Anmälan frukost 16 mars

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

chat Intresseanmälan

  • Jag är intresserad av att föreläsa!