Dagens Industri lyfter nyhet om hållbarhetschef hos Löwengrip

På Close har vi sedan en tid haft en grupp för chefer inom hållbarhet och CSR. Vi har länge känt att dessa ämnen växer och blir allt viktigare över tid och att det Dagens Industri lyfter en jobblysning på detta sätt talar samma språk. Nedan kan du läsa artikeln i sin helhet:

Entreprenören Isabella Löwengrip meddelar att hon ska anställa en CSR-chef som ska säkerställa att allt hennes bolagsgrupp gör ska ha “ett hållbart tänk”.

Bakgrunden är den kritik som Isabella Löwengrip fått under senare tid från följare i sociala medier för sitt frekventa flygande. Kritiken har intensifierats efter att hon meddelade att hon ska börja flygpendla till New York en gång i månaden.

Utöver de egna följarna har kritiken även kommit genom instagramkontot Aningslösa Influencers, som hänger ut kändisar med vidlyftiga flygvanor.

På sin blogg meddelar Isabella Löwengrip nu att hon kommer anställa en CSR-chef på ledningsnivå för hennes bolagsgrupp som bland annat arbetar med försäljning av kosmetika och hårvårdsprodukter.

”Personen ska jobba övergripande i hela koncernen, titta på allt Löwengrip och Hermine Hold gör. Titta på allas transport, hur vi kan hantera matsvinnet hemma och hur vi hanterar mina kläder”, skriver Isabella Löwengrip.

Hon skriver samtidigt att hon inte kan sluta resa men ser en möjlighet att klimatkompensera för utsläppen från flygresorna. Som svar på kritiken från Aningslösa Influencers skriver entreprenören att hon vill ta ansvar men saknar kompetens kring hur hon ska göra.

”Jag är imponerad över ert engagemang och jag är inte aningslös. Jag har bara inte vetat hur jag ska göra långsiktigt. Jag vill ta mitt ansvar”, skriver hon på bloggen.

 

Inte medlem?

Kontakta oss för mer info om CSR-grupp och kommande event.

Jag är intresserad

 

 

Relaterade nyheter

Senaste nyheter