Star for life
Vi  på Close kom i kontakt med Star for Life år 2012 då vi på nära håll fick uppleva den starka inverkan som organisationen haft på plats i Afrika, och vi har sedan dess valt att stötta deras verksamhet på olika sätt. De senaste åren mer specifikt deras utvecklingsprogram för barnen i skolan i Msindazwe.  I förlängningen är det såklart våra medlemmar som bidrar genom sin medlemsavgift och därför vill vi speciellt uppmärksamma dig som är medlem på det här viktiga arbetet som Star for Life genomför.

Vad är Star for Life?
Star for Life hjälper barn och ungdomar att sätta mål och att se en ljus framtid för sig själva och sin familj, trots att området de bor i under lång tid härjats av HIV/AIDS och fattigdom. Programmet hjälper nu barn i över 200 skolor och vi har flera gånger varit nere och besökt området för att se hur Star for Life under åren hjälpt individer och hela samhällen att sakta men säkert lyfta sig till nya framgångar.

Under åren som arbetet pågått har en central metodik utvecklats för att skapa och bibehålla förbättring för individer, för skolor och för byarna där skolorna ligger.
Metoden bygger på ”Theory of Change” och har två grundläggande antaganden:

  1. En stärkt självkänsla är en förutsättning för att skapa förändring.
  2. Enbart information / inlärning räcker inte för att skapa en varaktig förändring. Det krävs också inspiration för att uppnå den – och för att lyckas inspirera krävs att man når bägge hjärnhalvorna, eller utryckt på ett annat sätt; ”man måste nå både hjärta och hjärna”.

Självkänslan är det centrala i Star for Life, och självkänslan bygger vi genom ökad kunskap och inspiration, ofta i form av konst, drama och musik. Sedan det första pilotprojektet startade har Star for Life förutom att etablera sitt program i varje skola där man verkar, även initierat samarbeten med andra välrenommerade partners då man sett att annan typ av specifik hjälp varit nödvändig för ett samhälle. T.ex. har man öppnat upp tre mobila hälsokliniker för att ge befolkningen i området större tillgänglighet till hälsovård och hälsoutbildning. Två av dessa i Sydafrika och en i Namibia.

 

Läs mer…

 

Security by Webbfabriken.com